Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een manuele behandelmethode waarbij op holistische (= gehele) wijze naar de mens wordt gekeken: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal, spiritueel. Het werkt preventief, bevordert vitaliteit, verlicht vermoeidheid en stimuleert de zelfhelende kracht van het lichaam.

Waar is Shiatsu goed voor?

Shiatsu zorgt voor het succesvol behandelen van allerlei vervelende ongemakken en aandoeningen, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Zo brengt deze therapie ons dichter bij onszelf. De therapie kan het beste preventief worden ingezet, maar verder ook bij de meest uiteenlopende klachten. Je kunt denken aan vermoeidheid, klachten aan het bewegingsapparaat, migraine, slaapproblemen, stofwisselingsproblemen, gewrichtsklachten, emotionele disbalans, depressie, zwangerschapskwalen, veel in je hoofd zitten, vage klachten en nog veel meer.

Wat kan je van een Shiatsu behandeling verwachten?

De behandeling begint met een korte intake. Hierna mag je op de futon (mat op de grond) komen liggen met je kleren aan. Het is belangrijk om soepele, niet te dikke kleding aan te doen. Een joggingsbroek en een shirt zijn prima. Je mag verwachten dat na een behandeling een gevoel van verbinding en doorstroming ontstaat in lichaam en geest.

AFSPRAAK MAKEN

Deze behandeling wordt mogelijk deels vergoed door je zorgverzekeraar. Meer informatie…

Certificering

In september 2009 ben ik begonnen met de Shiatsu basisopleiding bij het instituut voor Shiatsu Massage Therapie Shu Ha Ri, een onderdeel van het opleidingsinstituut Qing Bai. Na een paar jaar te hebben ‘gespeeld’ met het vak heb ik in 2013 besloten me verder te laten scholen tot Shiatsu therapeut. Aansluitend heb ik in 2016 in een jaar tijd mijn medische basiskennis gedaan bij de School voor Homeopathie. Meer informatie…

Het opleidingsinstituut waar ik mijn diploma heb gehaald biedt nog veel meer opleidingen en bijscholingen.