Wat is de Dornmethode?

De Dornmethode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Het is een simpele doeltreffende methode met zelfhulpoefeningen om thuis zelf te doen.

Waar is Dornmethode goed voor?

Door scheefstand in de wervels te corrigeren kan ook de functie van de zenuwen zich herstellen en kunnen fysieke klachten, waarbij niet direct de link naar de rug was gelegd, tóch veranderen.
De Breuss-massage is een zachte, ontspannende energetische ruggenwervel massage, die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan opheffen.
Wat kan je van een Dornmethode behandeling verwachten?
Met de duimen wordt op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug geplaatst. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Na het rechtzetten van de scheefstand sluit ik af met de Breuss-massage.
Over het algemeen werk ik in een traject van 3 behandelingen. De eerste betreft enkel het rechtzetten en het geven van oefeningen voor thuis. De tweede en de derde behandeling sluit ik af met een Breuss-massage om je spieren te helpen ontspannen en te wennen aan de nieuwe (originele) stand van het lichaam. Dit traject is te boeken voor 150,- euro (i.p.v. 180,- euro als je het in losse sessies boekt).

AFSPRAAK MAKEN

Certificering

Voor deze behandelvorm heb ik in 2021 mijn certificaat behaald.

Meer informatie

Mijn certificaat heb ik gehaald bij Jeannet Botter van CBKO.