Massages

Bij Massage Mirjam kun je kiezen voor verschillende massages. Hieronder een korte beschrijving.

Shiatsu

Shiatsu werkt op de meridianen (energiebanen). De meridianen dragen zorg voor ons totale welzijn. Als onze energiestroom zich als vanzelf door het lichaam beweegt, dan voelen we ons ontspannen, licht, flexibel en vrij van pijn. Met andere woorden; een uitdrukking van een gezond lichaam. Helaas is deze stroom vaak verstoord of geblokkeerd. Bij shiatsu worden blokkades opgeheven waardoor de energie weer vrij door het lichaam kan stromen. Na een behandeling zal je een diepe ontspanning voelen. Het werkt preventief en is een weldaad voor je lichaam en geest.

Tijdens de Shiatsu massage kan de kleding worden aangehouden. Wel is het belangrijk om soepele, niet te dikke kleding aan te doen. Een joggingsbroek en een shirt zijn prima. De behandeling kan zowel op een massagetafel of een futon (dunne matras) gegeven worden.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen; het genieten, de grenzen én de mogelijkheden.

Holistic Pulsing kan je in vele situaties ondersteunen:
Bij lichamelijke klachten, zoals pijn, spanning en stijfheid;
Wanneer je vermoeidheid, onrust of stress ervaart;
Als je veel in je hoofd zit en je meer contact wilt met je lichaam en je gevoel;
Omdat je wilt onthaasten en simpelweg genieten van het pulsen.

Wil je meer lezen over Holistic Pulsing kan dat op de website van holisticpulsing.com.

Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang is een toepassing uit het oude, Taoïstische China en betekent letterlijk “het bewerken van de energie van de interne organen”. Deze manuele benadering biedt een krachtige, eenvoudige methode die blokkades en spanningen in overwegend het buikgebied op een directe, diepe én zachte manier vrij maakt.

Kijk ook eens op de site van mijn lerares Maartje Huibers.

Aroma Touch Techniek

Weer in evenwicht komen door aandachtige aanraking en heerlijke geuren!

Bij deze speciale techniek gebruik ik 8 hoogwaardige therapeutische essentiële oliën en oliecombinaties die het zenuwstelsel (sympathische en parasympatische) in 4 stappen weer in balans brengt (homeostase).

  1. Stress verminderen
  2. Versterken van het immuunsysteem
  3. Verlichting van pijn en ontstekingen
  4. Homeostase

Er wordt gewerkt langs de meridianen en viscerale contactpunten (ingewanden) van de rug tot aan de voeten. De ritmische massage in samenwerking met de kracht van pure essentiële oliën is een weldaad voor lichaam en geest.

Een massage duurt zo’n vijfenveertig minuten, met korte kennismaking, een drankje en even bijkomen nadien ongeveer een uur.